Eetbare tuin

Eetbare tuin

Wat is er fijner om je tuin in wandelen en een framboos plukken, ruiken aan eetbare bloemen zoals de Oost-Indische kers of je tanden te zetten in een sappige appel. Onderweg vast kruiden plukken voor je salade? Het kan allemaal.

Je kunt snijbiet (five colors), palmkool, vuurrode tuinmelde en kruiden zoals oregano, komkommerkruid en goudsbloemen poten in de border.

Een eetbare haag kan je maken van rode bessen, aalbessen en Cornus mas.

Wil je liever klein beginnen? Zet een pot of bak in de zon en vul hem met mesclun (pluksla), lage sperziebonen, tomaat of paprika’s.

Kun je hulp gebruiken bij het indelen of opzetten van je eetbare tuin? Buitenkans helpt je graag!

Workshop Start je – permacultuur- moestuin

Moestuinieren kan overal. Het kan in je tuin in combinatie met (sier)planten, in je vensterbank, op je balkon, in bakken, in wijnkisten, rieten manden, noem maar op. Tijdens deze workshop ga je te werk volgens een aantal principes uit de permacultuur. Je krijgt inzicht in wat nodig is om straks je eigen geteelde heerlijke groenten en fruit te eten. Natuurlijk tuinieren waarbij je meewerkt met de natuur, spitten achterwege blijft en een gezonde bodem van groot belang is.

Je gaat naar huis met een flinke hoeveelheid basiskennis waarmee je gelijk kunt beginnen in je eigen moestuin!

Wanneer:  vrijdagmiddag 31 maart 12:30 – 16:30, Olmenlaan 8 in Leusden

Prijs: 60,-