Buitenkans

Over Buitenkans

In  1986 begon ik in mijn eerste eigen tuin en nu is het mijn dagelijks werk. Om dat te realiseren heb ik verschillende opleidingen gevolgd: 2011 en 2012 de opleiding tuinarchitectuur en landschapsinrichting aan de Hogeschool van Hall Larenstein. Daarna bij IPD opleidingen de cursus tuinarchitectuur  en  ‘Creatief ontwerpen’ bij Michel Lafaille’.

Mijn inspiratie komt naar boven bij het échte tuinwerk, de gesprekken met klanten en het werken op een ecologische kwekerij. Ik werk met biologische producten en heb mij gespecialiseerd in natuurlijk ingerichte tuinen. Bij het ontwerpen gebruik ik mijn beeldende vaardigheden die heb ontwikkeld tijdens verschillende beeldende kunst en vormgevings-opleidingen (o.a. ArtEZ academie voor beeldende kunsten).

Tuinontwerp

Het ontwerpen van je tuin  start met een gesprek. We onderzoeken wat je wensen zijn, wat je in de tuin wilt beleven en welke tuinsfeer bij je past. Ook praktische zaken komen aan bod: hergebruik  materialen, behoud bestaande bomen of struiken en het budget. De wensen en de grootte van de tuin bepalen de offerte. Zodra deze is goed gekeurd gaan we met het ontwerp aan de slag.

Buitenkans maakt eerst een schetsontwerp. Dit schetsontwerp wordt gekoppeld aan sfeerbeelden waardoor je een goede indruk krijgt hoe de tui eruit komt te zien. Tijdens een tweede gesprek bespreken we het schetsontwerp. Met deze informatie wordt de schets in een plattegrond op schaal uitgewerkt. De volgende stap is het maken van een passend beplantingsplan.

Beplantingsplan

Een tuinontwerp is pas compleet met de juiste keuze van bomen, heesters en planten. De juiste keuze groen maakt het ontwerp af. Buitenkans inventariseert de wensen, selecteert de beplanting en maakt een beplantingsplan. Dit bestaat uit een plattegrond met plantenlijst met onderhoudstips. Een beplantingsplan voor alleen de border, deel van de tuin of plantenbak is ook mogelijk.

Buitenkans is deskundig in het maken van plantcombinaties waar je jaren plezier van heb. Voor de uitvoering van het beplantingsplan kan je ook bij Buitenkans terecht. We kopen onze planten in bij de ecologische kwekerij van Houtum in Doorn.

Groenadvies

Wil je advies over de beplanting, het onderhoud of het ontwerp van je tuin? Buitenkans komt langs, loopt met je door de tuin en geeft advies. In een uur kan er veel bekeken en verteld  worden.

Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn b.v. uitbreiding en vorm van het terras, plaatsen van een pergola, hergebruik verharding, snoeitips voor bomen en heesters, onderhoudstips, of de keuze van beplanting.

Na het rondje door de tuin zetten we alle adviezen en tips op een rijtje eventueel aangevuld met een schets. Zo kan je met  deze praktische informatie zelf aan de slag. Het tarief voor advies over de tuin is     € 55,00 per uur (exclusief 21% BTW).

Onderhoud

De tuin heeft regelmatig onderhoud nodig om te groeien en mooi te blijven. Dat vraagt tijd en energie van de gebruiker. Bij veel mensen ziet de tuin er niet zo verzorgd uit als ze willen. Dat is hét moment om Buitenkans een offerte te vragen. Het onderhoud van je tuin wordt met plezier en vakkennis gedaan.

Een andere optie, die veel wordt gekozen, is dat we het tuinonderhoud samen doen. Voor onderhoud van borders en plantbakken is de prijs € 45,00 per uur (excl. 21% BTW). Buitenkans steekt ook graag de handen uit de mouwen om je balkon of dakterras in te richten. De sfeer bepaalt of je er graag en veel gebruik van maakt. Wij weten welk groen geschikt is voor bakken en borders en hoe je voldoende voeding en vocht kan regelen zodat de planten lang(er) leven. Het is ook mogelijk om samen naar de kwekerij te gaan en daar de planten te kiezen.